петък, 17.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Прекрасната любовна история на Йоана и Габриел

Нека да надникнем за малко в прекрасната любовна история на Йоана и Габриел, започнала с романтично предложение през миналата година на брега на Мраморно море в Турция. Логичното продължение – тяхната луда, весела сватба, събра всички близки до сърцата им хора, за да празнуват заедно любовта.

Тържествено откриване на приказните градини в Розариум – Билкариум в с. Неофит Рилски

На 1 и 2 юни в село Неофит Рилски ще властват лековитите билки и царицата на цветята – неповторимата роза. Розата винаги е била символ на красота, младост и здраве. Това царствено растение заема специално място в сърцата на хората от древността до наши дни и е в основата на романтични истории, легенди и разкази, които вълнуват и днес.

Посещаемостта в Исторически парк продължава да расте с бързи темпове

След усмихнатата Баба Марта месец април ни изпита и очарова с прекрасно динамично време. Сякаш всеки цвят и всяка тревичка бързаха да се покажат, за да усетят милувката на пролетното слънце. Лястовичките долетяха от топлите страни и подновиха гнездата си, а веселото им чуруликане предизвиква някак неволно усмивките на хората. Чудната еуфория от новото начало се носеше във въздуха и караше хората да потърсят различни преживявания на нови места.

Среща на християнските празници и народните традиции в Исторически парк

Силата на всеки празник се крие в малките ритуали, които обединяват цялото семейство и общността. Лазаровден и Цветница са радостни дни, в които празнуваме живота, а когато знаем малко повече за тези празници, ще можем да съхраним традицията за децата си, а те за техните деца!