петък, 17.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Исторически парк продължава да подпомага българския фолклор

Още със самото си създаване Исторически парк подпомага опазването на българските традиции и предаването им на следващите поколения. Това се случва по най-различни начини – организиране на фестивали, издаване на книги и подпомагане на самодейни състави. Преди броени дни паркът помогна на ЖФГ „Здравец“ при НЧ „Просвета-1904“ – с. Млада гвардия, като осигури превоз на самодейците до с. Енево и гр. Суворово в два поредни дни.

Дом на хляба в с. Неофит Рилски ще показва пътя на насъщния до нашата трапеза

Дом на хляба ще бъде изграден в с. Неофит Рилски. Амбициозното начинание ще даде възможност на всеки да види с очите си целия процес по приготвянето на хляб – от засаждането на зърното до изпичането на насъщния.

Ивелин Михайлов участва в менторски диалог с маестро Йордан Камджалов

Предприемачът Ивелин Михайлов взе участие в петата серия на публичните менторски диалози с маестро Йордан Камджалов, организирана от Академия за Човека. Михайлов посочи, че през последните години хората неусетно мислят предимно за материалните неща в живота и забравят да бъдат хора в общност.

Нов филм за Исторически парк набира популярност

Исторически парк става все по-предпочитано място за посещения. Това се потвърждава и от желанието на редица творци да подготвят авторски материали за първия по рода си атракцион, който обединява история, култура и забавление по уникален начин.